مراحل چک این در پرواز داخلی و خارجی
با وجود اینکه سفر با هواپیما یکی از راحتترین و سریعترین راههای سفر است، اما تجربه سفر کردن با هواپیما ممکن است برای همه خیلی ساده و راحت نباشد. چرا؟ چونکه افرادی که برای بار اول قصد دارند از هواپیما استفاده کنند یا به خارج از کشور سفر کنند، دانستن مراحل سوار شدن به هواپیما یا به اصطلاح چک این در فرودگاه یکی از مهمترین نکاتی است که برای یک سفر راحت و به یاد ماندنی به آن نیاز دارید. اما این قوانین را از کجا باید یاد بگیریم؟ با اینکه با ورود شما به فرودگاه، مسئولان خود، شما را راهنمایی میکنند. اما در موارد بسیاری مسافر از مراحل چک این بی خبر است. پس اجازه دهید شما را با این مراحل آشنا کنیم.
چطور برای چک این هواپیما آماده شویم؟
یک شب قبل از پرواز، حتما یک بار دیگر مشخصات پرواز خود را به طور کامل چک کنید تا مطمئن شوید همه چیز در سفرتان طبق برنامه پیش خواهد رفت. این نکت را در ذهت داشته باشید که برخی از شرکتهای هواپیمایی و ایرلاینها از طریق ایمیل یا پیام کوتاه مشخصات پرواز را برای شما ارسال میکنند و شما را از آخرین تغییرات پیش آمده در پرواز باخبر میکنند. حتما به این نکته توجه داشته باشید و اگر باخبر شدید که پروازتان با تاخیر مواجه شده، پیش از آن خود را آماده کنید و برنامههای خود را متناسب با تغییرات پیش آمده تنظیم کنید.
توجه داشته باشید که تغییراتی از این قبیل معمولا در فصل زمستان و در زمانی که شرایط آب و هوایی مساعدی وجود ندارد اتفاق میافتد. متأسفانه در ایران اکثر پروازها دارای تأخیری در حدود ۲ تا ۴ ساعت هستند. پس قبل از سفر حتماً انتظار این تأخیرهای را داشته باشید.
مدارک موردنیاز پروازی خود را آماده کنید
بدیهی است که پیش از پرواز، باید کارت شناسایی و بلیط خود را به همراه داشته باشید و نشان دهید. برای افراد بالای ۱۸ سال، گواهینامه رانندگی یا پاسپورت قابل قبول خواهد بود. لازم است افراد زیر ۱۸ سال نیز پاسپورت ارائه دهند. یکی از نکتههای مهمی که میبایست قبل از پرواز به آن دقت کنید، گرفتن استعلام برای بلیط هواپیما خارجی خود است. برای این کار میتوانید با مراجعه به سایت هواپیمایی و وارد کردن مشخصات بلیط خود، از صحت و سقم آن آگاهی پیدا کنید. سعی کنید مدارک موردنیاز پرواز خود را به همان صورتی که از شما دریافت میکنند، در یک پوشه نگهداری کنید.
چک این (Check-in)، ارائه بلیط، تحویل بار و دریافت کارت پرواز
برای پروازهای داخلی، ٢۴ ساعت قبل از پرواز امکان گزارش ثبت حضور و ثبتنام (Check-in) اینترنتی وجود دارد. امکان چک-این کردن در باجههای خودکار داخل فرودگاه هم وجود دارد. بعد از چک-این کردن، کارت پرواز خود را دریافت کنید. در برخی فرودگاهها مجبور هستید این مرحله را دستی انجام دهید. در این مواقع مدارک خود را قبل از رسیدن به پیشخوان آماده کنید.
بعد از چک-این اینترنتی اگر چمدانی برای فرستادن به قسمت بار هواپیما ندارید، کافی است با کارت پرواز پرینت شده در دست، به گیت پرواز مراجعه کنید. اگر بار همراه دارید آن را در جامهدانها بگذارید و به قسمت بار تحویل بدهید. هنگام تحویل بار به متصدی و دریافت کارت پرواز برچسبی به چمدان شما الصاق میشود و برچسبهای کوچک دیگری روی پاسپورت شما چسبانده خواهد شد. این برچسبهای کوچک همان سند مالکیت بار شماست و حاوی اطلاعات شخصی شما از قبیل شماره پرواز، مبدأ، مقصد و تاریخ پرواز است؛ بنابراین هرگز تا زمان گرفتن چمدان و خروج از فرودگاه مقصد آنها را دور نریزید. پیشنهاد میکنیم برای اطلاعات بیشتر مقاله قوانین بار مجاز در هواپیما را مطالعه کنید.
صبر در سالن انتظار فرودگاه
گاهی برخی از پروازها تاخیر دارند و همین دلیلی می شود تا مسافران کمی معطل بمانند یا این که مسافر خیلی زودتر از زمان پروازش به فرودگاه رفته و مراحل را زود به اتمام رسانده است؛ در چنین مواقعی مسافرها باید مدتی منتظر بمانند تا نوبت به پرواز آن ها برسد، این مدت گاهی به چند ساعت نیز می رسد. برای رفاه حال بیشتر مسافران برای آن ها سالنی با عنوان سالن انتظار فراهم کرده اند که می توانند آنجا استراحت کنند. همه گیت های پرواز به سالن انتظار راه دارند و شما می توانید به راحتی از این سالن به گیت مورد نظرتان برسید.
همچنین باید بدانید که در سالن های انتظار سرویس بهداشتی نیز وجود دارد که مسافران اذیت نشوند. وقتی نوبت به سوار شدن مسافران یک پرواز می شود، بلندگوها شماره پرواز و مقصد را اعلام می کنند. با شنیدن شماره پرواز خود باید به سرعت خود را به گیت پرواز برسانید پس پیشنهاد می کنیم که حواس تان به صدای بلندگوها و مانیتورهای موجود در سال انتظار باشد.
پیدا کردن گیت پرواز هواپیما
پس از دریافت کارت پرواز و تحویل بار مهمترین کاری که باید انجام دهید پیدا کردن گیت یا ترمینال پرواز است. گیت مربوط به پرواز شما که معمولا با یک شماره مشخص می شود، روی کارت پرواز شما نوشته شده و می توانید با استفاده از تابلوهای نصب شده در فرودگاه گیت مورد نظر خود را پیدا کنید. بهتر است بدون فوت وقت و قبل از هر چیز گیت پروازتان را پیدا کنید تا خدای ناکرده پروازتان را از دست ندهید. اگر با استفاده از تابلوها نتوانستید گیت را پیدا کنید می توانید از کارمندان داخل فرودگاه کمک بخواهید تا شما را راهنمایی کنند.
سوار شدن به هواپیما (Boarding)
معمولاً خدمهی پرواز ترتیب سوار شدن مسافران را تعیین میکنند. مسافران صندلیهای عقب هواپیما، مسافران بیزینسکلاس (Business Class) و مسافرانی که نیازهای خاصی دارند، در اولویت هستند. هرچند گاهی هیچ ترتیبی وجود ندارد که البته این موضوع باعث ترافیک راهرویی در هواپیما میشود. به هر حال صرفنظر از ترتیب سوار شدن، شما میتوانید تا آخرین اعلان پرواز در سالن پرواز بمانید. برای آشنایی با کلاس های پروازی میتوانید به مقاله همه چیز درباره کلاس پروازی هواپیما مراجعه کنید.
نظرات