قدیمی ترین کشور جهان کدام است؟ با کهن ترین تمدن آشنا شوید
بشر از هزاران سال پیش برروی کره زمین حضور دارد و به حیات خود ادامه می دهد. در گذشته های بسیار دور خبری از مفهومی به نام کشور و ایالت و سرزمین نبود و اکثر مردم به صورت کوچ نشین زندگی می کردند. اما با افزایش هوش بشر و ایجاد حکومت ها و سرزمین های مختلف، تاریخ جدیدی در زندگی انسان ها آغاز شد. در معرفی قدیمی ترین کشورهای جهان با ما همراه باشید.
قدیمی ترین کشور دنیا کجاست؟
از روزگاری که انسان هوشمند برروی این کره خاکی پا نهاد، همواره در تلاش بود تا اثری از خود به جای بگذارد. این آثار در ابتدا تنها در حد نقش و نبشته های سنگی برروی بدنه کوه و سنگ و غارها بودند. اما از زمانی که زبان و حرف اختراع شد و مردم شروع به نگارش کردند، تاریخ به شکل موثق تری به ثبت رسید.
کم کم با تبدیل قبایل انسانی به گروه های بزرگتر و تشکیل حکومت های مختلف و فرمانروایی، آثار های با شکوهی هم در سراسر دنیا ساخته شد که برخی در طول سال ها و گذر زمان از صفحه روزگار محو شده اند و برخی همچنان محکم و استوار پابرجا هستند.
تابحال تحقیقات بسیاری در بحث تشخصی قدیمی ترین کشورهای دنیا انجام شده است. در ادامه با هم به بررسی قدیمی ترین کشور های جهان خواهیم پرداخت.
۱-مصر باستان، قدیمی ترین و مرموزترین سرزمین دنیا
اگر کمی اطلاعات تاریخی داشته باشید، حتما شما هم نام سرزمین مصر را به عنوان قدیمی ترین کشور دنیا شنیده اید. مصر باستان با آنچه امروز می بینیم تفاوت های بسیار زیادی دارد، اما هنوز هم باشکوه و اسرار آمیز است. مصر از جمله اولین کشورهای قدیمی دنیا به حساب می آید و تاریخ حضور انسان در آن به هزاره ششم پیش از میلاد باز می گردد.
مصر باستان یکی از فرمانروایی های باشکوهی است که بر اساس آبیاری و آبادی بنا شد. نخستین تمدن شکل گرفته در مصر در سال ۳۱۴۰ پیش از میلاد است. این سرزمین به دست اولین فرعون مصر به نام “نارمر” تشکیل شد که البته در برخی منابع نام او را “منس” هم ثبت کرده اند.
کشور مصر در صدر لیست قدیمی ترین کشور های دنیا قرار دارد و همیشه جذابیت بسیار زیادی برای گردشگران دارد. سفر به مصر از گذشته و به خصوص در بین باستان شناسان و جهانگردان رواج بسیاری داشته است و با ورود هواپیما به عرصه حمل و نقل، خرید بلیط هواپیما خارجی به مقصد مصر نیز متقاضیان بسیاری دارد.
۲-ایران، سرزمین کهن مردم پارسی
هروقت صحبت از قدیمی ترین کشورهای دنیا می شود، حتما نامی از ایران هم در این بین به چشم می خورد. اولین آثار تاریخی به دست آمده از حضور انسان در فلات ایران، به دوران پارینه سنگی باز می گردد. دوران پارینه سنگی شامل سه دوره کهن، میانی و نوین می شود.
دولت ایلامیان ای عیلامیان، اولین حکومت قدرتمند در ایران بوده است که تاریخ آن به ۳۲۰۰ سال پیش از میلاد باز می گردد. فرهنگ و تمدن مردمان عیلامی نقطه آغازی برای گسترش تفکر و دانش در مناطق مختلف ایران بود و بر سایر تمدن ها همانند بین النهرین و مصر تاثیرات بسیاری داشت.
به قدرت رسیدن عیلامیان در ایران مهمترین رویداد سیاسی در هزار سوم پیش از میلاد مسیج بوده است. همچنین امپراتوری هخامنشی که از سال های ۵۵۰ تا ۳۳۰ پیش از میلاد به این منطقه حکمرانی می کرده، بزرگترین امپراتوری در تاریخ باستان است.
۳-فرانسه یا گال روم سرزمینی افسانه ای و تاریخی در اروپا
اگر تابحال نمی دانستید، نام منطقه فرانسه در گذشته گال روم یا گل بوده است. منطقه ای که فرانسه کنونی، لوکزامبرگ و غرب آلمان را در بر می گرفته است. سلسله رومیان در حدود ۶۰۰ سال بر این منطقه فرمانروایی می کرد، اما در سال ۴۸۶ بعد از میلاد، کلوویس یکم به عنوان رهبر فرانک ها، فرماندار رومی گال روم را شکست داد و این منطقه را به دست گرفت.
فرانسه نیز یکی دیگر از سرزمین های تاریخی و بسیار قدیمی دنیاست که پس از استقلال از حکومت رومیان، تمدن خود را تشکیل دادند و در ابتدا به تشکیل نظام فئودالی پرداختند. همچنان برخی از قوانین آن روزگار در لایه های قانون این کشور وجود دارد، اما نه به صورت گذشته.
۴-پرتغال، با ثبات ترین سرزمین اروپایی دنیا
با اینکه پرتغال کشور نسبتا جدیدی است و به سختی می تواند خود را در بین فهرست قدیمی ترین کشور های دنیا قرار دهد، اما به دلیل اینکه در سال های بسیاری توانست مرز های خود را ثابت نگاه دارد، جایگاه خود را در بین قدیمی ترین های دنیا به دست آورد.
در سایر شهر ها و کشورهای اروپایی همیشه تغییر مرز و حاکمیت رواج داشته است و تغییر پادشاهان، امپراتوری و جمهوری های مختلفی صورت می گرفته است. اما در سرزمین پرتغال چنین فرایند سال ها اتفاق نمی افتاد و به همین دلیل پرتغال هم توانست نام خود را در بین قدیمی ترین کشور و تمدن های دنیا به ثبت رسانده و حتی کشور های بسیاری را هم به استعمار خود در بیاورد.
۵-ژاپن، امپراتوری تاریخی جیمو
بر اساس اطلاعات تاریخ به دست آمده، حضور انسان در منطقه ژاپن کنونی، و البته در جزیره هایش، به دوران پارینه سنگی باز می گردد. تا پایان آخرین دوره از عصر یخبندان ژانپن از طریق خشکی به قاره اوراسیا متصل بود. اما کم کم با با آب شدن برف و یخ جزیره های ژاپن نیز از دیگر خشکی های زمین جدا شدند.
با حضور انسان های هوشمند در این منطقه، بلاخره در سال ۶۶۰ امپراطوری جیمو در این منطقه به قدرت رسید و اولین حکومت قدرتمند در جزایر ژاپن به وجود آمد. در سال های ۵۳۸ تا ۷۱۰ هم بلاخره خط چینی ابداع شد و کتاب داستانی به نام “گِنجی” نیز در همان زمان نگاشته شد.
در دوره های بعدی حکومتی به نام هیان Heian در این منطقه به قدرت رسید که اون تاریخ و شکوفایی منطقه ژاپن بود. کشور ژاپن امروزه به غیر جاذبه های تاریخی، زیبایی های فرهنگی، تفریحی و طبیعی بسیار زیادی دارد. در صورت تمایل پیشنهاد می کنیم نگاهی به مقاله راهنمای سفر به توکیو نیز بیاندازید تا اطلاعات بیشتری در این مورد پیدا کنید.
۶-ارمنستان، کشور ۲۶۰۰ ساله ارمنی ها!
ارمنستان در فاصله نسبتا نزدیکی به ایران قرار دارد و از جمله سرزمین های تاریخی دنیاست. این کشور همچنین به این دلیل شهرت دارد که مردم ارمنی در حدود ۲۶۰۰ سال در این منطقه سکونت دارند. پایتخت کشور ارمنستان، یعنی همان ایروان، در سال ۷۸۲ پیش از میلاد بنا شده است و مردمان این سرزمین نیز اولین کسانی بودند که به طور رسمی دین مسیحیت را پذیرفتند.
حضور انسان ها در این منطقه را به تاریخ هزاره هفتم پیش از میلاد نسبت داده اند و در تمام دوران های عصر حجر از پارینه سنگی تا میان سنگی و عصر سنگ، انسان ها در این منطقه حضور داشته اند.
۷-چین، مهمترین تمدن بزرگ دنیا
براساس اطلاعات تاریخی حضور انسان در منطقه چین کنونی و دره های یانگ تسه، به ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. این اطلاعات نشان می دهد که از ۵۰۰۰ سال پیش مردمانی در دره یانگ تسه زندگی می کرده و مشغول به کشاورزی بوده اند.
این افراد عمدتا کشاورز بوده اند و به عنوان کسانی شناخته می شوند که برنج کاری را توسعه دادند. همچنین در اوایل قرن بیستم نیز باستان شناسان موفق به کشف روستایی شدند که بانپو نام دارد و قدمت آن نیز به ۶۰۰۰ سال می رسد.
۸-یونان، اولین تمدن پشرفته اروپا
با اینکه یونان خیلی هم قدیمی نیست اما نمی توان نام آن را در بین کشورهای قدیمی جهان قرار نداد. تمدن یونان یکی از کشورهای قدیمی جهان است که حتی مفهوم واژه باستان را به مردم دنیا آموزش داد. اولین تمدن پیشرفته اروپا شکل گرفت که مربوط به ۳۲۰۰ سال پیش از میلاد است.
همچنین اولین سیستم دموکراتیک دنیا نیز در سال ۵۰۸ قبل از میلاد مسیح در آتن آغاز به فعالیت کرد. زبان یونانی برای ساکنین امروزی به سادگی قابل درک می باشد و همین موضوع نشانی از قدمت کوتاه یونان است، اما همچنان نام این کشور در بین شهرهای قدیمی دنیا قرار دارد.
نظرات